Afecțiunile respiratorii fug de primăvară

Primăvara a alungat de-a binelea afecțiunile respiratorii, ele fiind în scădere consistentă în ultima perioadă, a anunțat șeful DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu. În ultima săptămână s-au înregistrat 1.775 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, față de 2.012 în intervalul precedent, și 755 de pneumonii și bronhopneumonii, cu circa 100 mai puține ca în perioada precedentă.
 

S-a mai raportat un singur caz suspect de gripă, neinternat. De altfel, a scăzut și numărul internărilor, ceea ce arată o gravitate scăzută a îmbolnăvirilor. “5-10% dintre cei bolnavi se internează”, a spus șeful DSP, care a precizat că au fost 88 persoane internate din rândul celor cu infecții acute de căi respiratorii superioare și 96 cu pneumonii și bronhopneumonii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI