Cu cinci artiști bucovineni, la Balcic

Astăzi, 18 noiembrie 2008, ora 18,00, la Muzeul de Istorie Suceava al Complexului Muzeal Bucovina are loc vernisajul unei expoziții deosebite. Intitulată ,,Artiști bucovineni la Balcic”, ea reunește lucrările (ulei și pastel) realizate în această vară de cinci membri ai Filialei Suceava a Uniunii Artiștilor Plastici din România: Lucia Pușcașu, Pușa Pîslaru, Niculai Moroșan, Iulian Asimionesei și Angela Pitariu Bolnavu.
 

După cum se știe, frumoasa stațiune de la Marea Neagră, de dincolo de Capul Caliacra, reședința de vară a Reginei Maria, a fost unul din cele mai iubite și căutate locuri de către artiștii noștri din perioada interbelică. După o absență de aproape jumătate de secol, obiceiul unor zile de vară, de inspirație și de creație în spațiul miraculos al Balcicului a fost reluat de artiștii români. Dintre bucovinenii plecați de acasă, cel mai des a fost și a pictat acolo Ilie Boca, iar dintre artiștii care trăiesc și creează în Bucovina, Lucia Pușcașu. Atât de mult i-a plăcut această experiență președintei Filialei Suceava a Uniunii Artiștilor Plastici, încât a simțit nevoia să împartă bucuria și cu alți colegi. Astfel s-a născut acest proiect cultural, a cărui poveste o vom descoperi în această seară pe simezele de la etajul II. Așadar, împreună cu cei cinci artiști bucovineni, și noi ne vom afla în această seară între cerul argintat de mare și colinele albite de soare ale Balcicului. Vorbindu-i despre vernisaj, marea pictoriță a Bucovinei care este Doamna Elena Greculesi a ținut, din Capitală, să le ureze tinerilor săi colegi de breaslă, pe care îi cunoaște și îi prețuiește, o seară minunată. Și să-i felicite prin intermediul acestor rânduri. Și pentru ca evenimentul să fie desăvârșit, despre expoziție, despre cei cinci și despre Balcic, va vorbi criticul și istoricul de artă Valentin Ciucă. Ceea ce înseamnă că avem șansa să fim fermecați și de ceea ce vom vedea, și de ceea ce vom auzi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: