Condeierul

Mugur și-a pus pirostriile, iar noi am jucat la nunta lui sâmbătă, bucuroși că i-am putut fi alături și că a intrat și el, oficial, în rândul lumii. Unii s-au mirat că s-a însurat, știindu-l drept un rebel, câteodată stângaci, și de cele mai multe ori nonconformist. Dar a făcut un asemenea pas, fiindcă nu se încurcă în gesturi inutile. “La mine e ori, ori”, spunea chiar el, cu puțin înainte de a se cununa. Îl cunoașteți pe Mugur, desigur. Dincolo de scriiturile zilnice, rupte din faxul poliției, el este cel care scoate, din inspirație, rânduri inegalabile despre “baba recidivistă”, despre amăreala vieții cotidiene și angoasa de a nu o putea schimba nici măcar prin scrisul peniței.
 

Cu alte cuvinte, el este “condeierul”, fiindcă așter-ne pe hârtie mai bine ca ni-meni altul metafore incompa-rabile. Le scoate din el firesc, la simpla atingere a degetului pe taste. Nu trebuie să stea pen-tru asta cu picioarele în apă rece, cu capul în nori sau izolat într-un turn de fildeș. De ace-ea ți se pare jenant de banal să-i urezi casă de piatră sau să-i faci orice altă urare tradițio-nală. Așa că eu îi doresc lui Mu-gur să reușească să păstreze toată viața lui de om însurat zâmbetul din gropițele de pe obrajii soției. Iar acesteia, să poată să facă din căminul lor un colț din care metafora să nu plece aiurea. Se spune că orice om trebuie musai să lase ceva în urmă, în lumea asta: să să-dească un pom, să facă un copil sau să scrie o carte. Nu știu ce părere au cei doi însură-ței despre primele două. Dar ultima, măi Mugur, cred că este obligatorie pentru tine, de altfel, ți-am mai spus-o. Acum nu mai ai nicio scuză, ai și muza, ai și liniștea căutătorului care a găsit aurul. Așa că, scrie, Mugur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: