Sindicaliștii din Sănătate și Învățământ sunt în fierbere

Sindicaliștii care aparțin de Uniunea Județeană Sindicală Sanitas (UJSS) Suceava vor stabili luni dacă vor declanșa la nivel local acțiuni de protest, după ce vor centraliza datele în urma acțiunii de strângere de semnături care tocmai s-a finalizat. Potrivit liderului acestui sindicat, dna Ana Ionescu, mai bine de jumătate din sindicaliștii din județ sunt de acord să fie începute acțiuni de protest, urmând ca decizia lor să fie făcută publică la începutul săptămânii viitoare.
 

Până atunci se va afla și rezultatul negocierilor de la nivel central. Dna Ionescu a precizat că, dacă sindicaliștii din sănătate nu se vor înțelege cu ministrul sănătății publice, Eugen Nicolăescu, pe data de 11 noiembrie va fi organizat un miting de protest la București, urmat de o grevă de avertisment de 2 ore, pe data de 14, și de greva generală pe data de 20 noiembrie. Și sindicaliștii din învățământ sunt în fierbere, liderul Sindicatului Județean din Învățământ „Spiru Haret” Suceava, prof. Constantin Cernica, anunțând că astăzi va avea loc o întâlnire cu liderii din județ pentru a discuta pe marginea protestelor ce vor avea loc în următoarea pe-rioadă, după ce guvernul a emis, luni, o ordonanță de urgență prin care a amânat mărirea cu 50% a salariilor profesorilor pentru 1 aprilie 2009. „E o situație bizară. Nu presăm pe nimeni prin aceas-tă majorare. Totul se întâmplă în interiorul ministerului. Nu se face altceva decât se ia din-tr-un buzunar și se pune în ce-lălalt. Și așa nu se cheltuiesc toți banii și sunt pasați de la an la an. Noi nu intrăm de luni în grevă. O delegație a fede-rației, luni, va depune o plân-gere la Comisia de Petiții, din cadrul Parlamentului European, împotriva Guvernului Tăriceanu și o plângere la Geneva, la Organizația Inter-națională a Muncii (OIM). Apoi, pe data de 3 noiembrie, toate sindicatele afiliate vor fi în grevă japoneză timp de 5 zile. Pe data de 5 noiembrie vom picheta Parlamentul pentru a forța Senatul și Camera Deputaților să discute Ordonanța Guvernului prin care amână aplicarea legii de majorare a salariilor și să o respingă. Încă nu știm cum vor decurge lucrurile și care vor fi rezultatele negocierilor, dar, dacă nu se ajunge la o înțelegere, pe data de 10 noiembrie între orele 12 și 14 vom face o grevă de aver-tisment, iar pe 18 noiem-brie vom face grevă gene-rală” a declarat Constantin Cernica.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: