Sporuri, domnilor, nu măriri de salarii !

Disputa politică între opoziție și guvern privind aplicarea sau nu a Legii de majorare a salariilor cadrelor didactice a luat proporții și a iscat un asemenea tămbălău, încât omul obișnuit nu mai știe ce să creadă. Sunt bani pentru creșterea cu 54-74 la sută a acelor salarii, așa cum perorează cu înfocare pedeliștii și pesediștii plus președintele Traian Băsescu, ori nu sunt, și economia românească va avea foarte mult de suferit, în timp ce va crește inflația, cum susține premierul Tăriceanu? Cine are dreptate? Guvernul este pus într-o situație aproape imposibilă, de care și el se face vinovat. Dacă nu aplică legea, vor sări la gâtul său federațiile sindicale din învățământ, care se și pregătesc de o grevă generală. Dacă o aplică, va fi atacat de celelalte federații sindicale cu bugetari în rândurile lor, care vor aceeași creștere a salariilor. Ce va alege primul ministru și guvernul său? Demisia, cum strigă Emil Boc și-i ține isonul Ecaterina Andronescu, cea care a încasat anul trecut 1,5 miliarde de lei vechi din activitatea în învățământ?
 

Sava BEJINARIU

S-a ajuns în această situație pentru că s-a făcut mare tam-tam în legătură cu legea amintită. În alte cazuri, s-a lucrat pe tăcute și nimeni nu zice nimic. Câtă lume știe că, de exemplu, magistrații vor primi un spor de risc și solicitare neuropsihică reprezentând… 50 la sută din salariul de bază? Exact procentul pe care-l vor cadrele didactice la salariu. Cu deosebirea că în cazul magistraților baza de calcul este mult mai mare decât la profesori! Dacă li s-ar acorda și cadrelor didactice un spor de solicitare neuropsihică sau de, să zicem, responsabilitate socială, de 50 la sută, pentru că și ei lucrează cu și formează oameni, ar mai zice cineva ceva? De ce gunoierii să pri-mească spor de rușine, poli-țiștii, spor de radiații electro-magnetice, pentru că poartă stații la șold, alții alte sporuri, care sunt în număr de peste 30, iar profesorii nu? Ei au solicitat mărirea salariilor și și-au ridicat aproape toată lumea în cap. Cereți, domnilor profesori, sporuri și nimeni nu va mai zice nimic!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: