Prima eco-școală din Fălticeni

Miercuri, la Școala „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni a avut loc ceremonia de prezentare a Steagului verde și a certificatului de eco-școală obținute în urma derulării Programului internațional ”Eco-Școala”. Școala „Al. I. Cuza” este prima școală din Fălticeni care a dobândit acest titlu, în urma acțiunilor de ecologizare a mediului înconjurător desfășurate în cadrul proiectelor derulate la nivelul școlii, sub îndrumarea înv. Viorica Buleu.
 

„Astăzi marcăm una din performanțele școlii noastre. Este vorba de acordarea unui simbol important, Steagul verde, un simbol care se acordă celor care își aduc contribuția pentru a avea o lume curată, pentru a ști să ne comportăm, pentru că voi, copiii, alături de cadre didactice, ați făcut tot posibilul să dovediți că iubiți natura, să o respectați…”, a spus prof. Gabrel Baban, directorul școlii. În prezent, în țara noastră peste 400 de școli sunt implicate în program, dar nu toate au steagul verde. Înv. Viorica Buleu, coordona-toarea proiectului, ne-a spus: „Noi ne numărăm printre puținele școli care, în urma derulării programelor de mediu, au obținut simbolul mondial Steagul verde. Este primul proiect care a început la clasele I-IV și a continuat la clasele V-VIII. Eco-Școală înseamnă activitatea întregii școli și de aceea avem și Eco-Codul, prin care am cerut implicarea tuturor în acțiunile de protejare a mediului. Un eco-cod pe care noi, de-a lungul anilor, l-am transpus în activități pe care le-am desfășurat cu clasa sau întreaga școală. Faptul că am primit statutul de Eco-Școală și Steagul verde înseamnă pentru noi o mare responsabilitate de astăzi înainte, în sensul că activitatea nostră pe linie de protecție a mediului trebuie să se intensifice”. De la insp. Tatiana Vîntur, coordonator pe zona Nord-Est (județele Suceava și Botoșani) a programului Eco-Școala, am aflat că primul loc la nivel național ca număr de proiecte derulate în cadrul programului îl deține județul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: