Gheorghe Flutur își revendică merite în pelerinajul responsabililor Bucovina Ecotermgaz la DNA

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, susține că a avut dreptate atunci când, în primele zile de mandat, s-a împotrivit participării „Bucovina Ecotermgaz” la licitația de la Ministerul Economiei și Finanțelor pentru desemnarea operatorului de gaze naturale din cadrul Programului „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”.
 

Dl Flutur este convins că demersurile pentru intrarea în competiție a firmei la care unic acționar este Consiliul Județean nu au fost tocmai legale, dovadă stând „pelerinajul” la DNA al foștilor aleși județeni. „A început turismul la DNA al foștilor consilieri județeni, iar opinia publică trebuie să știe de ce. În primele zile de mandat, Flutur s-a împotrivit participării Bucovina Ecotermgaz la licitație ca să devină operator de gaze naturale”, a subliniat, într-o con-ferință de presă, șeful admi-nistrației județene. La jumătatea lui iulie, pre-ședintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, anunța că va trimite la DNA un material suplimentar în dosarul pri-vind societatea „Bucovina Eco-termaz”, administratorul creditului de 86,3 milioane de euro din cadrul Programului „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”. Flu-tur acuza transferarea ilegală a sumei de 5 milioane de euro din împrumutul acordat de Deutsche Bank London, direct în contul Bucovina Ecotermaz, astfel încât firma să poată obține, în scopul participării la licitații, certificatul de bonitate fiscală eliberat de Di-recția Generală a Finanțelor Publice. „Populația trebuie să știe pentru ce a ajuns la DNA conducerea Bucovina Ecoterm-gaz și fostul președinte al Consiliului Județean, Gavril Mîrza, pentru că una scria în respectiva hotărâre de consiliu și alta s-a întâmplat în rea-litate”, a conchis Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: