„Trepte spre noi înșine”

Constatăm cu deosebită satisfacție că proiectul educativ cu titlul de mai sus se derulează conform așteptărilor. Și-acest lucru este posibil pentru că acel colectiv de proiectare și-a făcut pe deplin și cu mare conștiinciozitate datoria. S-a ajuns la acest rezultat pentru că membrii lui cunosc cu exactitate cum trebuie realizat un asemenea proiect educativ, mai ales în situația în care este și cu participare internațională.
 

Este vorba despre distinsele noastre colege Maria Popescu, Gabriela Sascău, Sextilia Crăciun, Emanuela Hînțar, Luminița Sarcinschi, Vera Huc, de la Școala „Mihai Eminescu” din Rădăuți, alături de Ilie Romaniuc, directorul școlii, și de colegele Paula Ciobîcă și Viorica Coroamă, de la Colegiul Agricol Rădăuți și de dna Maria Horvat, de la Arbore. Activitățile s-au desfășurat conform planificării inițiale. Deja s-au desfășurat trei întâlniri în cadrul cărora doamnele menționate mai sus au îndrumat activitatea copiilor. Ei au lucrat tablourile pe care și le-au ales, le-au prezentat în fața tuturor, au fost analizate de colegii lor și de profesori și li s-a spus ce mai au de lucrat. Între timp, doamnele profesoare au citit și corectat referatele întocmite de elevi, îndrumându-i să le realizeze mai bine. În același timp, dna prof. Gabriela Sascău, ca un adevărat cameraman profesionist, a surprins video întreaga noastră activitate. Tot dânsa va finaliza și filmul cu întregul proiect, urmând ca toată munca desfășurată pentru derularea și finalizarea acestui proiect să fie realizate tot de dânsa, împreună cu dna prof. Maria Popescu. Și așa cum se obișnuiește în timpul unor filmări, dna prof. Maria Popescu a surprins în multe fotografii întreaga noastră activitate. Asistând la desfășurarea acestor activități, am putut constata cu mare satisfacție că acest colectiv muncește cu multă tragere de inimă și adevărat profesionalism, a reușit să antreneze niște copii de excepție în această activitate și că realizarea acestui proiect educativ se va bucura de mare succes. Colegele noastre, prin întreaga activitate desfășurată, pot arăta și străinătății că „nasc și la Rădăuți oameni”. Doamnele profesoare au stabilit cu copiii și modul în care-și va realiza fiecare portofoliul activității: ce trebuie să conțină și data până la care trebuie predat. S-a stabilit să fie realizat și un pliant, pe care să fie reprezentate lucrările elevilor, alături de câteva considerații despre lucrare și fotografia autorului. Îmbucurător este faptul că Elisabet Crow, reprezentanta părții americane în proiect, pe lângă faptul că este entuziasmată de frumusețea peisajului românesc și a monumentelor medievale din zona noastră, este foarte mulțumită de modul în care se derulează proiectul, apreciind lucrările executate de elevii noștri. Prof. GH. DOLINSKI

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: