Subiect de meditație pentru Cotroceni

Am spus întotdeauna că sunt mari diferențe între politicienii care stau „înfipți” în scaune la București, între șefii de șefi și „soldații de plumb”, care bat cu piciorul țara în lung și în lat și uneori depășesc granițele, purtând în suflet acel dram de patriotism de care ar avea nevoie orice român. Adevărul acesta își revendică drepturile printr-un protest strigător la cer. Iată de ce demisia de onoare cerută de către Societatea de Cultură Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuți secretarului de stat Mihai Gheorghiu și Laurei Jerca, director la Departamentul pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, nu trebuie să ne mire. Devine din ce în ce mai clar că nu întotdeauna politica poate arunca în posturi decisive oameni născuți, nu făcuți, cum ar spune specialiștii în profeții.
 

La fiecare manifestare organizată de românii din Cernăuți se trag semnale de alarmă privitoare la reducerea orelor de predare în limba maternă. La fiecare manifestare dedicată Limbii române la Cernăuți un reprezentant al Consulatului dă citire unui comunicat prin care Mihai Gheorghiu se declară alături de românii din Ucraina. Urmează frazele stereotipe de încurajare. Bucureștiul fiind destul de departe de Cernăuți, este normal ca iubirea și atașamentul domnului Gheorghiu să fie livrate destul de elegant la mâna a doua de diplomații care nu-și mai văd capul de treburi, ba chiar, pare-se, încep să se și însoare prin Ucraina, pentru că la urma urmei nu poți trăi o viață întreagă singur chiar dacă patria o cere. Așa stând lucrurile, Proiectul „Ghidul școlilor românești de pretutindeni”, avizat de Laura Jerca și finanțat de MAE, unde în regiunea Odesa sunt menționate școli românești desființate cu 40 sau 50 de ani în urmă, nu poate decât să ne lase fără cuvinte! Este foarte clar că acele norme politice, potrivit cărora sunt numiți în funcții oameni care ne fac deservicii, ar trebui să devină subiect de meditație la Cotroceni. Șefii de șefi ar trebui să se transforme în soldați de plumb pentru a se confrunta cu realitatea, de care poate că nu le pasă dar care le-a umplut buzunarele cu salarii substanțiale… Soldățelule de plumb, de când te aștept să-ți arăt adevărul dureros din școlile românești din Ucraina!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI