Beție electorală

În timp ce România este înconjurată de un ocean de instabilitate financiară, mai-marii noștri dau vizibile semne de iresponsabilitate, aruncând cu bani atât din dreapta, cât și din stânga. Orbiți de miza alegerilor din noiembrie, ei măresc, într-o veselie și fără susținere pensiile și salariile, alocând, la fel, bani pentru dotări de-a dreptul megalomane. Se pare că ai noștri guvernanți și parlamentari trăiesc pe altă lume, din moment ce nu au auzit că în Irlanda, spre exemplu, demnitarii au consimțit de bună voie la austeritate, micșorându-și salariile cu 10%. Generalizata beție electorală autohtonă de acum va da însă dureri de cap câștigătorilor alegerilor și, din păcate, se va răsfrânge negativ și asupra masei largi de săraci. Din aceasta nu fac parte și profesorii, așa cum se susține, și ale căror proteste sunt de natură să ducă la o avalanșă de majorări salariale și la alunecarea pe panta dezastrului.
 

Cei mai mulți dintre dascăli dau dovadă de bun simț, nelăsându-se angrenați în jocul unor lideri de sindicat afiliați politic sau al altora de-a dreptul „isterici” și neancorați în realitatea evidentă în care trăiesc. Profesorii din învățământul preuniversitar sunt beneficiarii demersurilor colegilor lor universitari din Parlament, care, profitând de bulibășeala generală și aplicând principiul „cine împarte, parte își face”, și-au tras, pe ultima sută de metri, salarii majorate cu 74%. Și, cu siguranță, aceștia nu „făceau foamea”, pentru că, pe lângă slujba de la Parlament, mai prestează, ca niște adevărați supermani, și pe la câteva facultăți și firme de familie. Afectați cu adevărat de devalorizarea monedei naționale, inflație și creșterea prețurilor, vor fi asistații social de orice fel, pensionarii de rând și prea mulții salariați cu venituri mici care lucrează la firmele private. Liderii sindicali din învățământ susțin sus și tare că nu au legătură cu cele care se petrec în jurul lor, însă specialiștii arată că efectul psihologic al anunțatei majorări salariale generale se regăsește deja în creșterea prețurilor de pe piață.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: