Dintr-o eroare a Inspectoratului Teritorial în Construcții

La Țibeni, 27 de case care trebuie refăcute au ajuns pe lista celor ce trebuie doar reparate !

Dintr-o eroare a Inspectoratului de Stat în Construcții (ITC), cele 27 de case ce trebuiau refăcute la Țibeni au fost înscrise pe lista caselor ce necesită doar reparații, iar familiile sinistrate nu beneficia-ză în prezent de materialele și fondurile stabilite de guvern.
 

Prefectul Ștefan Alexandru Băișanu a declarat că a veri-ficat, ieri, modul în care se de-rulează reconstrucția caselor în mai multe localități din ju-deț și a constatat că în Țibeni, unde inundațiile au afectat grav mai multe locuințe, fa-milii care trebuiau să primeas-că materiale și bani pentru reabilitarea caselor afectate au primit doar bani pentru repa-rații minore. Băișanu a preci-zat că, la evaluarea efectuată de comisia tehnică, din care au făcut parte și reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții Suceava, s-a stabi-lit că în Țibeni vor trebui re-construite 14 case, 27 de case necesită reabilitare, iar alte 72 de locuințe necesită reparații. Prefectul a arătat că toate datele culese din județ de co-misiile de evaluare au fost centralizate la Inspectoratul de Stat în Construcții Suceava, iar în Țibeni, cele 27 de case ce trebuiau reabilitate și pen-tru care proprietarii urma să beneficieze de materiale de construcții și 5000 de lei, au fost trecute în lista caselor ce necesită doar reparații minore și beneficiază doar de 2500 de lei pentru lucrări. „Greșeala aparține Inspectoratului de Stat în Construcții, iar lista finală, în baza căreia guvernul a emis hotărârea de guvern de alocare de materiale și fon-duri, nu a inclus și reabilitarea celor 27 de case”, a spus Băișanu. Prefectul a menționat că va înainta guvernului un nou proiect de HG în vederea alo-cării de fonduri și materiale pentru aceste case, dar și pentru alte locuințe ce trebuie reconstruite. Alexandru Băișanu a spus că, în prezent, se evaluează din nou casele afectate de inundații și că s-a constatat că mai multe locuințe vor trebui reconstruite, o situație finală a acestora urmând să fie prezentată luni. Prefectul a mai declarat că va analiza activitatea ISC Suceava și mai ales care au fost cauzele care au dus la această eroare. El a subliniat că pri-marul comunei Satu Mare, de care aparține satului Țibeni, nu a sesizat această situație. Băișanu a mai spus că, în Țibeni, unde cele 14 case sunt reconstruite cu sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, primarul a preluat din depozit materialele de construcții și a început distribuirea lor către familiile ale căror case sunt refăcute de Biserică. „Materialele trebu-iau să rămână în depozit și alocate celorlalte familii ale căror case se află în reconstrucție”, a mai precizat prefectul Băișanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: