Președintele CJ cere Deutsche Bank prelungirea cu cinci ani a perioadei de grație

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că a cerut Deutsche Bank acordul pentru prelungirea, cu cinci ani, a perioadei de grație de rambursare a creditului contractual pentru Proiectul “Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, care expiră în 2009, întrucât investițiile în cadrul acestui proiect nu s-au finalizat.
 

„În momentul când nu e funcțional sistemul, nu ai cum face plata”, a explicat Gheorghe Flutur. Acesta a mai arătat că specialiștii CJ Suceava analizează modul în care se poate debloca acest proiect, în condițiile în care sunt litigii, atât cu firmele care construiesc, cât și cu DGFP Suceava, în privința rambursărilor de TVA. Referitor la transferul rețelelor magistrale de gaze naturale la Transgaz, Flutur a precizat că situația nu este clarificată, întrucât Transgaz vrea să preia gratuit aceste rețele, construite pe banii sucevenilor, o hotărâre în acest sens putând fi luată doar cu acordul consiliilor locale partenere. „Facem toate demersurile pentru a debloca proiectul”, a spus președintele CJ Suceava, care a adăugat că dorește ca toate centralele de cogenerare construite prin proiect să fie puse în funcțiune. Prin proiectul „Suceava-Utilități și mediu la standarde euro-pene” sunt construite centrale termice de cogenerare și rețele de termoficare în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuți și orașele Gura Humorului și Siret, precum și o rețea magistrală de gaze naturale ce cuprinde 62 de localități din județ. Pentru realizarea investițiilor în cadrul acestui proiect, Consiliul Județean Suceava a obținut un credit cu garanții guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanțatorul fiind Deutsche Bank A.G. Londra, cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut ce prevede rambursarea creditului în 25 de ani, cu o perioadă de grație de cinci ani, cu o dobândă de 3,975% la care se adaugă rata EURIBOR. Comisionul de aranjare a fost negociat la 1,05%, iar comisionul de neutilizare la 1,5%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: