„Brandul Bucovina”, șanse de promovare prin elemente locale de autenticitate

Reabilitarea turismului sucevean va avea la bază valorificarea elementelor de autenticitate din județ, privind cultura, natura și arhitectura. Aceasta este părerea vicepreședintelui Consiliului Județean Daniel Constantin Cadariu, el precizând că scopul este promovarea „brandului Bucovina”, inclusiv prin punctele din programul electoral „Bucovina – ținut monahal” și „Bucovina – Athosul din Carpați”.
 

Potrivit dlui Cadariu, acestea din urmă reprezintă una din cheile prosperității județului, efectul fiind absorbția forței de muncă din sectoarele locale restructurate, cât și a celei care, în acest moment, prestează în străinătate. „Trebuie să punem în valoare bogățiile generate de o moștenire naturală istorică și culturală, precum și de tradițiile populare autentice, pentru a dezvolta o industrie turistică de piață originală și profitabilă, care să aibă un impact pozitiv și asupra conservării mediului”, a precizat el. Daniel Constantin Cadariu relevă că prioritare sunt reabilitarea și introducerea în circuitul turistic internațional a mănăstirilor și bisericilor declarate monumente istorice; implicarea în parteneriate a comunităților locale, în scopul creării de servicii turistice; înființarea de noi trasee turistice și a unui sistem de marcare eficientă a obiectivelor; reabilitarea și promovarea externă a Cetății de Scaun, precum și a Stațiunii balneo-climaterice Vatra Dornei. Pentru a duce la capăt cele propuse, în organigrama Consiliului Județean a fost inclusă recent o nouă structură, respectiv Compartimentul de turism. „Județul Suceava mai oferă oportunități și pentru alte forme de turism pentru care există cerere de piață, respectiv pentru vânătoare, echitație, reuniuni profesionale și de afaceri”, a subliniat vicepreședintele Cadariu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: