Universitatea

De luni, începerea examenului de admitere la facultățile Universității ,,Ștefan cel Mare” Suceava, va aduce un șuvoi de tinerețe asupra municipiului. Cu o lună în urmă, la sărbătoarea celor 45 de ani de învățământ superior aici, ministrul educației, Cristian Adomniței, spunea că Suceava poate să devină o capitală a învățării. ,,Nu-mi văd orașul de baștină ca fiind o capitală economică sau a serviciilor, și atunci te gândești ce poate să aducă un plus de valoare. Este evident, pentru mine cel puțin, că Universitatea va aduce un plus de valoare.” ,,Universitatea «Ștefan cel Mare» este viitorul acestui oraș”. Cu circa 14 000 de studenți, cu numeroase cadre didactice, personal administrativ și de întreținere, Universitatea este deja cea mai mare și mai dinamică instituție a municipiului.
 

Pe lângă aportul extraordinar de carte și intelectualitate, pe lângă standardul cultural pe care îl reprezintă într-o așezare care chiar dacă nu întotdeauna le prețuiește și le îmbogățește se mândrește cu ele, Universitatea înseamnă la modul activ, într-un sensibil crescendo, și dezvoltarea serviciilor, și creșterea locurilor de muncă, și construcții, aducând orașului – ca să vorbim în limbajul pe care orașul îl înțelege azi cel mai bine – bani. Cu echipa de care are nevoie în frunte, Universitatea a atins cel mai bun moment al său, îndreptățind convingerea aceluiași Cristian Adomniței că dacă nu investim în Universitate, nu investim în oraș, mai mult, adăugăm un fapt ținând de domeniul evidenței, nu investim în Bucovina. Miniștrii pot să treacă, adevărul Universității rămâne.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: