Și animalele leșină pe căldură!

Pentru că temperatura a depășit 30 de grade Celsius și în zona montană a județului Suceava, nu doar oamenii, ci și animalele resimt efectele căldurii excesive.
 

Cele mai afectate sunt vacile de pe pășunile fără umbră, care zac aproape leșinate ore în șir, nu se hrănesc aproape deloc și, din acest motiv, dau mai puțin lapte, dar sunt afectați și caii de tracțiune sau cei folosiți la exploatarea lemnului, pe care căldura și setea în timpul efortului fizic îi pot chiar ucide. Medicii veterinari spun că proprietarii ar trebui să trateze animalele cu înțelegere, pentru a nu le accentua suferința, și să le menajeze, pentru a nu le provoca chiar moartea. Specialiștii avertizează că legea îi pedepsește sever în prezent pe proprietarii care își maltratează animalele, iar scăderea performanțelor fizice nu poate fi invocată drept scuză “economică” de către cei ce le brutalizează, le țin flămânde sau nu le asigură apă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: