ATV-urile, patinele cu rotile, skateboardurile și mopedurile – în supravegherea OJPC

Mulți dintre cei care comercializează aceste produse acordau certificate de garanție în temeiul unor norme legale abrogate de un an și jumătate
Comercianții de ATV-uri, biciclete, patine cu rotile, skateboarduri, mopeduri, minimo-tociclete, piscine gonflabile, echipamente pentru camping (corturi, rucsacuri) nu respectă în totalitate legislația privind protecția consumatorilor.
 

Din 12 agenți economici, câți au fost verificați de inspectorii OJPC, la produsele și serviciile cu specific estival oferite niciunul nu a fost găsit în perfectă regulă. S-au aplicat 15 sancțiuni, din care 13 amenzi în valoare totală de 34.000 lei, și 2 avertismente. Totodată, s-au luat 16 măsuri complementare de oprire temporară de la comercializare a produselor. Majoritatea acestor societăți nu erau informate de apariția Legii 449 privind garanțiile acordate la vânzarea produselor și acordau încă certificatele în baza unei norme abrogate de un an și jumătate. OJPC i-a atenționat pe comercianții acestor produse că vânzarea lor trebuie făcută respectând în totalitate legislația europeană, deci și necesitatea informării consumatorilor despre riscurile inerente la folosirea ATV-urilor, patinelor cu rotile, bicicletelor, precum și avertismentul privind vârsta utilizatorilor. Foarte multe dintre cele aproape 400 de produse verificate nu aveau certificate de conformitate, instrucțiuni de folosire, iar la corturi și piscine gonflabile nu existau nici instrucțiunile de montare. Parte dintre articolele sportive la mare căutare pe timp de vară se comercializau fără precizări privind echipamentele de protecție adiacente, a căilor de rulare potrivite, încă o prevedere ce ar trebui respectată de comercianții de ATV-uri, biciclete, patine cu rotile, skateboarduri, mopeduri, minimotociclete.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: