Sănătatea pădurii este pusă în pericol de deșeurile lemnoase

Timp de aproape 3 luni, comisarii de mediu verifică activitatea de exploatare a masei lemnoase din pădurile județului
În perioada 16 iunie-11 august, lucrătorii Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Suceava vor desfășura o campanie de verificări în activitatea de exploatare a masei lemnoase, atât în fondul forestier, cât și în vegetația de aceeași natură din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate.
 

Potrivit șefului instituției, Constantin Harasim, se vor urmări locul de depozitare a materialului lemnos, depo-zitarea restu-rilor provenite din activitatea de exploatare, precum și res-pectarea căi-lor de scos lemnul. „Noi vom urmări cum au fost lă-sate partizile, dacă s-a luat tot materialul și dacă nu s-au lăsat deșeuri ce pot pune în pericol sănătatea pădurii sau a zonelor învecinate. Exploatarea fără respectarea normelor legale a partizilor poate să transforme zona în focar de infecție pentru întreaga vecinătate”, a reliefat comisarul-șef Harasim, menționând că este interzisă evacuarea lemnului pe cursurile de apă, degradarea zonelor naturale și a lucrărilor existente. Domnia sa a mai precizat că activitatea de exploatare a masei lemnoase este una cu impact semnificativ asupra mediului și că a solicitat organelor silvice o listă cu parcelele exploatate în 2008.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: