Ieri, la UPU a Spitalului Județean

Doi răniți grav au beneficiat în premieră de noua aparatură

Doi frați din Dumbrăveni au fost aduși ieri noapte la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) de la Spitalul Județean în stare de șoc, după un accident rutier, ei beneficiind în premieră de monitorizarea funcțiilor vitale la noul aparat instalat acolo, pus în funcțiune recent.
 

Cei doi suferiseră politraumatisme și contuzii severe, unul dintre ei fiind suspect de contuzie la rinichi și la colon, urmând să fie in-vestigat la tomograf, a infor-mat șeful UPU, dr. Liviu Cârlan. El a precizat că în prezent “cei doi sunt în stare relativ bună”, unul fiind internat la ATI-Chirurgie, celălalt la Chirurgie infantilă. Aparatul menționat face parte din dotarea adusă de minister cu bani de la Banca Mondială, cu prilejul cu modernizării UPU, având rolul de a monitoriza pulsul, tensiu-nea, saturația de oxigen, mișcările ventilatorii, temperatura pacientului. Potrivit datelor IPJ, accidentul s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 1, pe DN 2, în interiorul localității Vadu Moldovei. La volanul unui autoturism se afla cel mai mare dintre frați, Daniel P., 21 de ani, din Dumbrăveni. Într-o curbă la dreapta, pe carosabilul umed și mergând cu viteză, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers, a ieșit de pe carosabil, intrând cu mașina într-un un copac de pe partea cealaltă a drumului. El a fost rănit grav la cap și față, având contuzii la stern și șoldul drept. Pasager în autoturism era fratele său, Benianim, de 17 ani, care a suferit contuzii la coloana cervicală, la abdomen și torace. Primele date ale Poliției arată că șoferul purta centura de siguranță. Din cauza leziunilor grave, el nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI