Stagiu de pregătire în Franța pentru pompierii rădăuțeni

Vineri, 13 iunie, a plecat spre Franța, în Departamentul Seine et Marne, o delegație de 9 pompieri români, 5 pompieri profesioniști din cadrul Detașamentului Rădăuți și 4 pompieri voluntari din Bivolărie, pentru a urma un stagiu de pregătire și perfecționare – am aflat de la Mirela Rusu, purtător de cuvânt la Primăria Rădăuți.
 

Ideea acestui stagiu a fost lansată în toamna anului trecut, de către fostul viceprimar din Pontault-Combault (Franța) Jean Calvet, care deține în prezent funcția de vicepreședinte al departamentului Seine et Marne, consilier al cantonului Thorigny-sur-Marne. Municipiul Rădăuți și Pontault-Combault sunt localități înfrățite din 1990, perioadă în care au avut loc schimburi în mai multe domenii: cultural, învățământ, administrație, medical ș.a. Programul de pregătire va începe de luni, 16 iunie și va avea durata de o săptămână. În cursul acestui stagiu, pompierii români vor aprofunda tehnici de luptă cu focul la Gurcy le Chatel și operațiuni de salvare la Chessy. „Din echipă fac parte comandantul Detașamentului de Pompieri Rădăuți, lt. col. Sorin Popovici, 4 șefi de tură din cadrul acestei unități, șeful Serviciului pentru Situații de Urgență din Bivolărie, Vasile Coconcea, și 3 servanți. Pe durata stagiului, pompierilor români li se asigură cazare, masă și echipamentul de intervenție de către colegii lor francezi, iar deplasarea se efectuează cu un bus al Consiliului Județean Suceava” – ne-a declarat Mirela Rusu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: