12 mănăstiri au parcări moderne

Președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza, a anunțat, miercuri, că un număr de 12 parcări de la mănăstirile din județul Suceava au fost modernizate printr-un program Phare, urmând ca recepția să aibă loc peste o săptămână. Dl Mîrza a declarat, într-o conferință de presă, că acest proiect face parte din programul turistic „Bucovina”, care mai prevede și alte proiecte de dezvoltare turistică.
 

Lucrările de modernizare a infrastructurii din apropierea mănăstirilor din județul Suceava s-au derulat prin proiectul ”Ecologizare și mo-dernizare a zonelor din jurul monumentelor apar-ținând patrimoniului național al UNESCO”, finanțat în cadrul programului PHARE 2003, și care presupune construcția de parcări și toa-lete, cu toate facilitățile. Valoarea contractului a fost de 1,443 milioane de euro, în proiect fiind incluse mănăstirile Bogdana din Rădăuți, Dragomirna, Mănăstirea Humorului, Sfântul Ioan cel Nou, Probota, Slatina, Slătioara, Sucevița, Moldovița, Voroneț, Pătrăuți și Rîșca. Dl Mîrza a adăugat că reabilitarea tuturor drumurilor din județ, în special a celor comunale, care totalizează peste 4000 de kilometri, constituie o prioritate în următoarea perioadă, întrucât reabilitarea infrastructurii contribuie esențial la dezvoltarea turismului. El a arătat că, în colaborare cu autoritățile din regiunea Cernăuți, vor fi puse în aplicare două programe, „Pe căile istorice ale Bucovinei” și „Bucovina-Turism fără frontiere”. În felul acesta vor fi puse în valoare traseele din zona de graniță Izvoarele Sucevei-Șipote, cele din zona Ulma, atât calea rutieră, cât și cea feroviară, Vicovu de Sus-Storojineț. În ceea ce privește traseul Climăuți-Fântâna Albă, autoritățile sucevene vor să contribuie cu fonduri pentru un monument ridicat în memoria miilor de români care au fost masacrați în urmă cu 50 de ani de grăniceri ai fostei Uniuni Sovietice.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI