Mamă și fiu din Corocăiești, trimiși în judecată pentru afaceri cu valută falsă

> La 60 de ani, Eugenia Bujoreanu s-a apucat de ilegalități și a încercat să plaseze pe piață circa 20.000 de euro falși trimiși de fecior din Italia > Petrică Bujoreanu a fost dat în urmărire internațională și are pe numele său un mandat de arestare
Bujoreanu Petrică, de 33 de ani, și Bujoreanu Eugenia, de 60 de ani, fiu și mamă din Corocăiești, au de răspuns în fața legii pentru deținere, în vederea punerii în circulație, de monedă contrafăcută, după ce procurorii Biroului Teritorial Suceava al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au dovedit intențiile acestora de a plasa pe piață două bancnote false în cupiură de 100 și respectiv 20 de euro falși.
 

Cu ajutorul unui polițist sub acoperire, din cadrul BCCO Suceava, cu nume de cod „Andrei”, anchetatorii au reușit ulterior prinderea în flagrant a Eugeniei Bujoreanu în timp ce vindea, la jumătate din cursul oficial, 19.850 de euro contrafăcuți, în bancnote de 100 și 50 de euro. Faptele s-au petrecut în lunile martie și aprilie 2006, iar ulterior s-a dovedit că tandemul infracțional mamă–fiu s-a format clar în vederea comiterii unei fapte pedepsite de lege. Împotriva lui Petrică Bujoreanu s-a pus în mișcare urmărirea penală încă din data 18 august 2006, dar individul se sustrage procedurii, fiind în Italia, având pe numele său un mandat de arestare și „calitatea” de urmărit internațional. „Față de inculpatul Bujoreanu Petrică au fost efectuate toate verificările prevăzute de lege, s-a făcut dovada că are cunoștință despre faptul că este cercetat și că se sustrage urmăririi penale, fiind emis ulterior un mandat de urmărire internațională”, declară procurorii în rechizitoriul cauzei. Învinuită, de asemenea, de deținerea în vederea punerii în circulație de monedă contrafăcută, Eugenia Bujoreanu va face în curând obiectul declanșării urmăririi penale și va răspunde în fața procurorilor în calitate de inculpat. Anchetatorii n-au putut dovedi și implicarea lui Ioan Bujoreanu, tatăl „italianului”, cercetat pentru complicitate, chiar dacă el a fost găsit în apropierea locului unde, în 2006, nevastă-sa voia să plaseze cei aproape 20.000 de euro falși. În fața judecătorilor, procurorii au probe tari. În afara pro-ceselor-verbale cu înregistrările telefonice ale membrilor familiei Bujoreanu, ale declarațiilor soților și ale martorului, cea mai concludentă o reprezintă cele aproape 300 de bancnote de 100 de euro și circa 50 de 50 de euro, false. Experții au concluzionat că aceste cupiuri, confecționate în Italia, au fost contrafăcute după metoda „offset color”, adică prin scanarea unei bancnote autentice și copierea la o imprimantă color.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI