Rugbi, Divizia Națională

Final de stagiune

Bucovina Suceava – Olimpia București 10 – 15 (3 – 7)
Echipa locală de rugbi, CSM Bucovina Suceava, a încheiat sâmbătă al doilea sezon consecutiv de prezență în prima divizie a rugbiului românesc pe un onorabil loc 3 în turneul „play-out” și totodată, pe poziția a 9-a la nivel național. În ultima etapă din actuala stagiune, rugbiștii pregătiți de Constantin Vlad au pierdut pe teren propriu, scor 10-15, în fața câștigătoarei turneului, Olimpia București.
 

Oaspeții au început tare partida și în minutul 8 conduceau deja cu 7-0, în urma unui eseu transformat. Zece minute mai târziu, sucevenii reduc din diferență printr-o lovitură de pedeapsă semnată de Ignea. Afectate de numeroase accidentări, precum și de eliminarea temporară a lui Stângu, gazdele s-au văzut nevoite să intre însă în dezavantaj la pauză, scor 3-7. Actul secund debutează după un alt tipar, iar în minutul 2 Bucovina preia conducerea pe tabela de marcaj datorită unui eseu de penalitate, completat de transformarea aceluiași Ignea. Bucuria sucevenilor a durat însă doar două minute, oaspeții culcând balonul în terenul de țintă după o greșeală a defensivei adverse. Deși nu a reușit transformarea, Olimpia a trecut la conducere cu 12-10, pentru ca în minutul 30 să-și treacă în cont încă trei puncte după o lovitură de pedeapsă. Secvențele de final au regăsit gruparea suceveană în jumătatea de teren adversă, dar terenul foarte greu și tânăra redută bucureșteană s-au dovedit obstacole serioase pentru încercarea gazdelor de a întoarce soarta partidei. În alte două partide din ultima rundă, Politehnica Iași s-a impus pe terenul „lanternei roșii”, RC Grivița București, scor 24-0, în timp ce CFR Brașov a câștigat cu 11-3 „derbiul suferinței” jucat în compania celor de la RC Bârlad, insuficient însă pentru a evita retrogradarea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: