Comisarii de mediu controlează pensiunile agro-turistice

Amenda pentru lipsa autorizației de mediu este cuprinsă între 300 și 600 de milioane de lei vechi
În zilele ce urmează, pensiunile agro-turistice din județul Suceava vor face obiectul unei ample acțiuni de control. Autorii acesteia sunt comisarii județeni de mediu, verificările vizând existența sau reînnoirea autorizației pe linie de mediu.
 

Șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Constantin Harasim, a atenționat, ieri, într-o întâlnire cu presa, că toate unitățile turistice din categoria amintită, care nu sunt racordate la sistemele centralizate de alimentare cu apă și de canalizare, sunt obligate să solicite la Agenția pentru Protecția Mediului actul de reglementare în cauză. Comisarul-șef a precizat că va solicita primăriilor o evidență cu unitățile agro-turistice mai vechi, dar și a celor nou înființate, acestea urmând a fi controlate de către lucrătorii din subordine. „Unitățile care au sursă proprie de apă și bazin de vidanjare sau stație de epurare pentru apele menajere evacuate trebuie să solicite și să obțină autorizație pe linie de mediu”, a precizat Constantin Harasim, adăugând că, în același timp, vor fi urmărite și celelalte aspecte legate de respectarea legislației de mediu, inclusiv regimul deșeurilor urbane. Șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu a mai evidențiat că amenda pentru lipsa autorizației de mediu este cuprinsă între 30 și 60 de mii de lei (așadar, până la 600 de milioane de lei vechi).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: