Ultima ședință publică pentru pretransfer în învățământ

Sunt programați peste 260 profesori

Ei vor să se mute la alte școli din motive personale
Profesorii care au intrat în restrângere de activitate și au rămas fără ore la școală, dar și cei care vor să mute la o alta, în interes personal, vor fi repartizați, astăzi, pe posturile libere, în cadrul ședinței publice programate de IȘJ la fostul său sediu din spatele Palatului administrativ. Ieri a acut loc prima ședință de repartizare a învățătorilor, educatoarelor și profesorilor de educație fizică.
 

Astăzi este rândul dascălilor de română, limbi moderne, matematică, informatică, fizică, biologie, chimie, istorie, cultură civică, geografie, discipline socio-umane, religie, educație plastică, educație muzicală, educație tehnologică, ingineri, maiștri și instructori de practică. În această etapă de pretransfer prin restrângere de activitate și la cerere (interes personal), s-au înscris 378 cadre didactice, cele mai multe fiind la cerere. Dintre dascălii care au intrat în restrângere de activitate, 38 sunt la învățători și 15 la educatoare, iar dintre cei care vor să se transfere la cerere 76 sunt învățători, 49 profesori de limba română și 46 educatoare. Potrivit inspectorului general-adjunct Daniel Hrenciuc, dosarele au fost evaluate prin punctaje, în funcție de activitatea didactică desfășurată în ultimii 2 ani la nivelul clasei, în funcție de premiile obținute, activitatea extrașcolară, atragerea de fonduri la școală la care activează. Deși posturile la învățători și educatoare sunt puține, dl Hrenciuc a declarat “că nu va rămâne nimeni fără post”, fie acum, fie în toamnă, după examenul național de titularizare, din iulie, prioritate având dascălii cărora li s-a restrâns postul. În acest an în județul Suceava sunt 1676 posturi libere, din care 368 titularizabile, 680 fiind complete din cele netitularizabile, iar restul fiind sub o normă. Conform calendarului mișcării personalului didactic 2008, după ședințele publice, între 2 și 5 mai vor fi înregistrate contestațiile la IȘJ, acestea urmând să fie soluționate până pe 6 mai. Urmează detașarea în interesul învățământului, programată în perioada 7-12 mai.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: