Poliția și școala vin în ajutorul copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate

Polițiștii de proximitate suceveni au demarat un complex de acțiuni cu scopul de a micșora efectele pe care absența părinților plecați la muncă în străinătate le are asupra copiilor rămași singuri. Marți, 22 aprilie, autoritățile reprezentate de agenții-șefi Ioan Curecheriu și Constantin Vameșu s-au întâlnit cu 75 de copii și 24 de cadre didactice din cadrul Școlii „Miron Costin” din cartierul Burdujeni.
 

S-au discutat și analizat cazurile petrecute recent în unitățile de învățământ în care au fost implicați copii cu părinții plecați, dis-cuțiile trecând dincolo de nivelul unei simple povestiri. S-a mers în egală măsură pe încercarea de a înțelege, din partea elevilor, de ce s-au întâmplat aceste fapte, ce urmări pot avea, dar și cum se pot preveni ele. Elevii din clasele I-IV prezenți la întâlnire au pus ei înșiși aceste întrebări, la care polițiștii, consilierul educativ, cadrele didactice ale școlii au încercat împreună să le răspundă. „Fenomenul de față îi face pe copii să devină vulnerabili pe plan afectiv-emoțional, ei încep să absen-teze de la școală, devin indisciplinați diminuându-și performanțele la învățătură, suferind deviații de com-portament sau sunt atrași de alți tineri să comită fapte antisociale”, scrie în comunicatul Poliției de Proximitate. În același spirit, autoritățile nu numai că vor monitoriza în continuare cazurile copiilor cu părinții absenți, copii care deja au „călcat pe bec”, dar, în colaborare cu alte școli, vor continua seria de întâlniri și la alte instituții de învățământ.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI