În Franța, tradiții românești de primăvară

Asociația culturală „Printemps Roumain” din Lille organizează, în aceste zile, „Tradiții românești de primăvară”, manifestări culturale realizate de Ansamblul folcloric „Bucovina” al Școlii de Arte „Ion Irimescu” din Suceava. Sub acest generic vor fi prezentate spectacole de muzică și dansuri tradiționale românești din diferite regiuni ale României (Bucovina, Maramureș, Banat, Oltenia, Moldova), însoțite de ateliere și expoziții de ouă încondeiate și produse artizanale (ceramică, pictură pe sticlă etc.).
 

Realizarea acestor acțiuni – ne-au transmis organizatorii – este posibilă cu ajutorul numeroșilor parteneri, printre care Consiliul Județean Suceava și Consiliul General al departamentului de Nord în cadrul parteneriatului existent si al acțiunilor reciproce inițiate în acest context, ca și Primăria din Esquelbecq, Universitatea Lille 1, CROUS și Consiliul Regional Nord Pas-de-Calais. „Spectacolele folclorice românești constituie o ocazie în plus de a prezenta publicului francez diferitele obiceiuri tradiționale românești”, a declarat Cozmin Lucău, președintele asociației. Manifestările au loc la Vil-leneuve d’Ascq, Marcq-en-Baroul și Westhoeka.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI