Grup tehnic de lucru pentru delimitarea colegiilor electorale

Prefectura Suceava a înființat, vineri, un grup tehnic de lucru, cu reprezentanți ai partidelor, care urmează să găsească soluția delimitării celor 4 colegii electorale uninominale pentru Senat și 10 pentru Camera Deputaților din județ.
 

Prefectul de Suceava, dl Orest Onofrei, a declarat ieri că Grupul tehnic de lucru pe care-l coordonează se va întruni la sfârșitul săptămânii viitoare, iar la această întâlnire partidele politice care au elaborat propuneri sau variante de delimitare a acestor colegii vor avea posibilitatea să le prezinte. Prefectul a spus că dorește ca, în cadrul aceleiași întâlniri, să demareze și etapa de armonizare a propunerilor partidelor, cu scopul de a obține, prin acordul tuturor, o formă finală privind delimitarea colegiilor uninominale. Dl Onofrei a apreciat că la începutul lunii mai Prefectura va fi în măsură să transmită Comisiei de Cod Electoral această propunere de delimitare a colegiilor electorale uninominale. La prima întâlnire, ce a avut loc în urmă cu o săptămână, reprezentanții partidelor politice au convenit ca, din cele 4 colegii pentru Senat, cele din zonele Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni să aibă delimitate câte două colegii, iar cele din zonele Rădăuți și Suceava să aibă delimitate câte trei colegii pentru Camera Deputaților.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: