Într-o săptămână

„Scutul pădurii” a adus bugetului de stat 6000 de lei

„În baza planului comun de acțiune intitulat „Scutul pădurii”, cadrele SIF, împreună cu specialiștii din cadrul ITRSV Suceava, au acționat pe raza județului, în vederea verificării modului de respectare a legalității de către agenții economici care desfășoară activitate de exploatare forestieră, precum și de prelucrare și comercializare a materialului lemnos”, ne-a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. princ. Alin Botezatu.
 

Au fost efectuate verificări la agenții economici despre care se dețineau date că valorifică material lemnos provenit ilegal, sustrăgându-se de la plata taxelor datorate statului. Astfel, în săptămâna 17-23 martie 2008, au fost verificate 8 societăți comerciale cu obiectul de activitate sus-menționat, ocazie cu care au fost constatate abateri de la legislația în vigoare privind modul de achiziție a materialului lemnos introdus în depozite, funcționarea instalațiilor de debitare a materialului lemnos, precum și privind gestionarea, completarea și utilizarea documentelor cu regim special. Au fost constatate 3 infracțiuni, fiind aplicate, totodată, 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6000 de lei. A fost confiscat material lemnos, în volum total de 18,35 mc. Cu titlu de exemplu, la o societate comercială din Brodina, s-a constatat că administratorul societății, Cristi C., a comercializat cantitatea de 20,95 mc de material lemnos, folosind un aviz de însoțire pe care l-a falsificat, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate statului. În cauză a fost înregistrat dosar penal, iar administratorul societății urmează să fie cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals la legea contabilității, fals în înscrisuri sub semnătură privată și evaziune fiscală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: