Luptătorii de la „He Pai” Suceava, campioni și vicecampioni naționali de Qwan Ki Do

Centurile negre Mihaela Munteanu și Iulia Dobrin au obținut titlul național, iar Vasile Andrei, Alexandru Tănase și Ovidiu Zegrea, cele de vicecampioni > Ionuț Ichim a obținut locul doi la categoria „grade”
Sportivii clubului de Qwan Qi Do „He Pai” din Suceava au revenit acasă cu două titluri de campion și patru de vicecampion național. Cea mai bună performanță a fost obținută la proba de lupte, centuri negre, feminin, unde sucevencele Mihaela Munteanu și Iulia Dobrin au obținut titlul, la mare încrâncenare cu reprezentantele cluburilor Long Ho Pașcani și The București.
 

Centurile negre luptătoare de la „He Pai” au terminat competiția în poziția de viceampioni naționali. Tripla Vasile Andrei, Alexandru Tănase și Ovidiu Zegrea au trecut, în cea mai disputată categorie a concursului, de echipele Universității Al I. Cuza Iași, Bao Bacău și Bao Iași. În semifinale, ei au întâlnit vicecampionii naționali de anul trecut, luptătorii de la clubul Dao Iași, învingându-i și pe aceștia. În finală, luptătorii de la „He Pai” Suceava s-au întâlnit cu campionii mondiali din 2007, centurile negre ale clubului Log Ho Pașcani, și au pierdut. Nicio înfrângere nu poate fi onorantă, dar este de remarcat că sucevenii au cedat în fața unei echipe ce alimentează de ani buni echipa națională de Qwan Ki Do a României. Deși la proba „grade” „He Pai” s-a reprezentat cu sportivi fără experiență competițională (unii aflați la primul campionat național), clubul a reușit să obțină și aici un titlu de vicecampion național, prin Ionuț Ichim. Campionatele naționale de Qwan Ki Do s-au desfășurat la Brașov în zilele de 21 și 22 martie. Din declarațiile instructorului Ovidiu Zegrea, C.N. 2 Dang, clubul „He Pai” nu și-a propus la aceste naționale să rupă gura târgului, ci doar să-și vadă la treabă sportivii aflați la nivel superior de pregătire și să-și rodeze în concursuri pe cei începători. „Am făcut această deplasare fără a ne propune un număr de medalii sau anumite performanțe, ci mai mult în ideea participării și acumulării de experiență, având în lot sportivi debutanți la o competiție de nivel național, dar și unii veniți de la categoriile de juniori. Din fericire, pregătirea din ultima perioadă și-a pus amprenta pe evoluția sportivilor, unii reușind să-și confirme valoarea și să se mențină în top, iar alții să-și concretizeze progresul”, a declarat Zegrea. Amintim că doi dintre luptătorii Clubului „He Pai” din Suceava, Mihaela Munteanu și Vasile Andrei, sunt membri ai echipei naționale de Qwan Ki Do a României. La ultimele campionate mondiale, desfășurate anul trecut la București, Mihaela a obținut, alături de lotul național feminin de centuri negre, titlul de campioană, în timp ce Vasile a urcat pe locul trei la categoria „grade”, fiind declarat, totodată, cel mai tehnic sportiv la acel nivel.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: