Fotbal, Comisia de Disciplină a Arbitrilor

Doi arbitri suspendați, doi avertizați și unul… iertat !

Cine crede că „arbitrii sunt ținuți în brațe de Asociația Județeană de Fotbal se înșeală”. Cavalerii fluierului sunt supervizați de observatori și orice încălcare a regulamentului este drastic sancționată.
 

În ultima ședință a Comisiei de Disciplină a Arbitrilor au fost luate în discuție cinci cazuri: > la meciul Bucovina Rădăuți – Minerul Iacobeni, Liga a IV, disputat pe 16 martie 2008, arbitrul Ioan Moldovan (Siret) a primit din partea observatorului nota 6,5 pentru „slabă colaborare cu arbitrii asistenți”. Comisia a hotărât nesancționarea arbitrului Ioan Moldovan; > la meciul Bucovina Rădăuți – Minerul Iacobeni, arbitrul asistent Emil Rădășanu (Suceava) a primit nota 6,5 din partea observatorului pentru nesiguranță în decizii. Comisia l-a sancționat cu avertisment; > la meciul Avântul Todirești – Unirea Boroaia, Liga a IV-a, juniori, arbitrul Constantin Neamțu (Suceava) a primit nota 6,5 din partea observatorului pentru „un arbitraj de manieră originală” și fost sancționat cu avertisment de către Comisie; > la meciul Bradul Putna – Viitorul Liteni, Liga a IV-a, arbitrul asistent Cătălin Tabarcea a primit nota 6 din partea observatorului pentru nesemnalizarea unui ofsaid, la golul de 2-1 al gazdelor, precum și semnalizarea greșită a unui ofsaid în minutul 32. Comisia a hotărât sancționarea lui Cătălin Tabarcea cu patru etape de suspendare; > la meciul Dorna Vatra Dornei – Rapid CFR Suceava, arbitrul Silviu Pintea (Fălticeni) a primit nota 6,5 din partea observatorului Vasile Păduraru, pentru un arbitraj necorespunzător prin care a compromis spectacolul din teren, fără să determine întreruperea partidei, având în vedere că au fost acordate cinci cartonașe roșii (patru pentru gazde și unul pentru oaspeți). Comisia a hotărât sancționarea arbitrului Silviu Pintea cu șase etape de suspendare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: