Primarul Ion Lungu a vizitat grădinițele din Ițcani

Edilul-șef a vrut să se asigure că banii alocați de la bugetul local pentru renovarea celor două instituții de învățământ au fost folosiți corespunzător > Având în vedere investițiile făcute, grădinițele nr. 7 și 8 au șanse mari să obțină, anul acesta, autorizații de funcționare
 

Edilul-șef al Sucevei, dl Ion Lungu, a vizitat ieri cele două grădinițe cu program normal din cartierul Ițcani. Primarul a vrut să se asigure că banii alocați de la bugetul local pentru renovarea celor două instituții au fost folosiți în mod corespunzător. La Grădinița Nr. 7, a fost întâmpinat de părinții care tocmai veniseră să-și ia copiii acasă. Directoarea, dna Grigore Maria, ne-a informat că grădinița nu are autorizație de funcționare, însă speră să o obțină, având în vedere investițiile făcute. “Școala a fost o prioritate pentru mine în acest mandat. S-au cheltuit zeci de milioane de euro în acest sens. Eu zic că am reușit să schimbăm la față, din punct de vedere administrativ, școala suceveană. Am dat în funcțiune o grădiniță de 225 de locuri în cartierul Burdujeni. Avem o grădiniță în lucru în Obcini, alte trei sunt în renovare. Referitor la Grădinița Nr. 7, unde învață 70 de copii, s-au făcut extinderi, s-au renovat grupurile sanitare, s-au construit altele noi, a fost schimbată tabla de pe acoperiș și au fost montate garduri. Mai este nevoie de mobilier. Investiția depășește 3 miliarde de lei. Noi vom amenaja și un spațiu de joacă pentru copii”, ne-a declarat Ion Lungu. Primarul a vizitat apoi Grădinița Nr. 8 din Ițcani, unde anul trecut s-au alocat, pentru realizarea lucrărilor de reabilitare, peste 3 miliarde de lei. Nici această grădiniță nu are autorizație de funcțio-nare. Directoarea, dna Aurelia Greciuc, a cerut primăriei spri-jin pentru construirea unui nou loc de joacă. “Cu banii de la primărie, am schimbat parchetul în sălile de clasă, am amenajat vestiarele, am pus geamuri…”, a precizat dna Greciuc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI