Precontractanții din „blocurile Kosovo”, somați să-și plătească prima rată din sumele datorate primăriei

Persoanele care nu-și vor onora obligațiile riscă rezilierea contractului
Primarul Ion Lungu îi atenționează pe precontractanții apartamentelor din blocurile în construcție nr. 20, 21, 22 din Suceava să achite avansul la sumele-diferență pe care le mai au de achitat pentru a putea intra în posesia locuințelor. Lucrările abandonate încă din urmă cu 15 ani au fost reluate în tomna anului trecut, ele aflându-se într-un stadiu destul de înaintat.
 

Dl Lungu a pus în vedere beneficiarilor ca, până la 30 martie, să plătească un avans de 30% din suma datorată municipalității, restul fiind eșalonat în încă patru rate care urmează a fi onorate funcție de stadiul fizic al construcțiilor. Următoarele trei rate vor fi de 20% din total, iar ultima, de 10%. Șeful municipalității a ținut să evidențieze că precontractanții care nu-și vor onora obligațiile riscă rezilierea contractului. „Evident, cei care nu vor achita aceste sume până la sfârșitul lunii vor fi supuși discuției CL, și vom rezilia acele precontracte. Mi se poare un lucru corect, pentru că la orice locuință contractată trebuie achitat un minim de 25-30% avans”, a precizat primarul. Anul acesta, în vederea continuării lucrărilor începute în trimestrul al treilea al anului trecut, din vistieria locală se va aloca suma de 1 milion de euro Blocurile 20, 21, 22 se află la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni și, în contrast cu un bloc ridicat prin ANL, creau o imagine dezolantă. De aceea, scheletele de beton au fost numite și „blocurile Kosovo”. Lucrările au început în anul 1990 și au fost abandonate la jumătatea lui 1992. Atunci, Regia Autonomă de Utilități Comunale și Locative Suceava a încheiat contracte de vânzare doar pentru 44 din totalul de 77 de locuințe. Întrucât fondurile depuse de contractanții persoane fizice au fost insuficiente, la blocurile în cauză a fost executată doar structura de rezistență. Locuințele necontractate au fost scoase de primărie la licitație și adjudecate de persoane fizice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: