Rădăuți

Transportul rutier de persoane, luat la puricat de Poliție și ARR

În data de 14.03.2008, s-a executat o acțiune pe raza municipiului Rădăuți, în sectorul transporturilor rutiere de persoane, la care au participat și specialiști de la Autoritatea Rutieră Română – filiala Suceava și cadre ale Biroului Poliției Rutiere, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile Codului penal și ale legilor speciale, în principal OUG 109/2005 privind transporturile rutiere și Ordonanța 109/2004 privind completarea Codului penal.
 

Au fost efectuate 4 controale la societățile comerciale cu profil de transport și oprite în trafic 31 de autovehicule, identificându-se 6 persoane care nu respectau legislația în domeniu. Au fost aplicate, în consecință, 6 sancțiuni contravenționale din care 3 la HG 427/2004, una la Legea 102/2006, una la HG 951/1995 și una la Legea 12/1990, modificată. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 1950 de lei. La misiune au participat 5 polițiști și 2 inspectori ai ARR. Cu titlu de exemplu, a fost identificat Constantin L., din comuna Satu Mare, județul Suceava, care efectua transport public de persoane cu autotutilitara proprietate personală, pe traseul Falcău – Rădăuți, fără să dețină licență de transport, licență de traseu și caiet de sarcini. Susnumitului i-a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de transport rutier public fără îndeplinirea condițiilor legale. La finalizarea cercetărilor dosarul va fi înaintat Par-chetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cu propunere procedurală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: