Laboratorul „Larex” a confirmat pentru OJPC Suceava măsluirea a 200 litri de antigel

Ca urmare a rezultatelor primite de la Laboratorul „Larex” București, Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorului a anunțat instituțiile omoloage din județele Ilfov și Iași despre neconformitatea unui anume tip de antigel ce se comercializa la Suceava. Au procedat astfel, deoarece produsul este fabricat de SC Direct SRL din Ștefănești – Ilfov și fusese distribuit în județul nostru de SC Helixib SRL Iași.
 

Antigelul cu pricina a fost identificat în urma unui control efectuat de inspectorii OJPC în luna februarie, la un magazin de piese auto din Gura Humorului aparținând de SC Planetara SRL. A fost vorba de 180 de recipiente de 1 litru, din plastic, aflate la vânzare, și care s-au dovedit… olecuță măsluite. Cântărind, prin sondaj, vreo 60 de sticle, inspectorii au constatat că în ele nu exista 1 litru de lichid, ci mai puțin. Au fost apoi pre-levate probe pentru determinarea cantitativă și de densitate în laborator, dovedindu-se recent că și calitatea produsului nu era cea conformă. Cele 180 de sticle, în valoare de 1260 de lei, oprite temporar de la comercializare imediat după efectuarea controlului din februarie, au fost, ca urmare a expertizei „Larex”, scoase definitiv din vânzare. Agentul economic din Gura Humorului a fost sancționat cu o amendă de 30.000 de lei, urmând ca OJPC din Ilfov și Iași să completeze restul verificărilor la producător și distribuitor. Alte 20 de sticle cu lichid antigel diluat produs de SC Arpacor SA Bucov, jud. Prahova, și distribuit de SC Chevron România SRL București, au fost găsite neconforme, în aceeași perioadă, la o stație de carburanți din Gura Humorului. Produsul nu era pe raft, ci în magazie, aceasta fiind primul indiciu că „miroase”. S-a confirmat imediat, chiar cu ochiul liber, că antigelul nu era în regulă, pentru că în lichid erau sedimentate tot felul de impurități mecanice; pe etichetă nu era trecut numărul lotului. Laboratorul „Larex” au confirmat și în acest caz că antigelul nu era „curat”, OJPC Suceava avertizându-și mai departe colegii din Prahova și București să verifice acest produs și la surse.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: