„Vrem un preț corect !”

Nemulțumiți de diferențele mari dintre prețul de achiziție al laptelui și prețul final plătit de consumatori, peste 100 de crescători de animale din Moldova au protestat, ieri, în fața fabricii de prelucrare a laptelui din Vatra Dornei
Peste 100 de crescători de animale din județele Moldovei au susținut ieri, la Vatra Dornei, protestul declanșat la nivel național, nemulțumiți de diferențele mari dintre prețul de achiziție al laptelui și prețul final plătit de consumatori. Sindicaliști din județele Suceava, Botoșani, Iași și Neamț s-au adunat ieri dimineață în fața stadionului din Vatra Dornei. Protestatarii, reprezentanți ai mai multor asociații de creștere a animalelor, s-au deplasat la Vatra Dornei cu autoturismele personale, microbuzele sau cu trenul.
 

Protest la Vatra Dornei

În jurul orei 11, protestatarii, “înarmați” cu bidoane de lapte, tălăngi și pancarte, s-au îndreptat către fabrica de prelucrare a laptelui Dorna Lactate. În județul Suceava, protestul a început cu o oră mai târziu comparativ cu alte centre din țară, pe motiv primarul Constantin Huțanu a decis, pe ultima sută de metri, să îmbunătățească infrastructura în zona de desfășurare a mitingul. Edilul-șef a dispus împrăștierea unor remorci cu balast pentru ca “acțiunea de protest să se desfășoare în condiții civice”. Nemulțumiți că primesc în medie un leu pe litrul de lapte, în timp ce în supermarket-uri laptele costă de la 3.5 lei în sus, crescătorii de vite au scandat lozinci precum “Vrem un preț corect”, “Vrem bani pentru munca noastră”, “Vrem să ne plătiți corect laptele”, au fluierat, au agitat clopote și tălăngi, ba chiar au vărsat bidoane cu lapte. Protestul s-a încheiat în jurul orei 13.30. Acțiunile de protest au fost declanșate în mai multe localități de țară, unde marii procesatori de lapte au fabrici de prelucrare: la Vatra Dornei, la București, la Popești-Leordeni, la Sighișoara, la Alba-Iulia și în comuna Baciu din județul Cluj.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI