Protestul laptelui, în altă abordare

Unele asociații ale crescătorilor de taurine din zona montană a județului Suceava nu împărtășesc dorința de protest în forță manifestată de fermierii de la Asociația Fermierilor Crescători de Vaci cu Lapte „Bucovina” și consideră că se pot obține rezultate în relația cu procesatorii în primul rând prin consultări și dialog.
 

Potrivit precizărilor făcute de președintele ACT „Noua Fermă”, ing. Cornel Costeliuc, asociația pe care o reprezintă a programat, pentru data de vineri, la sala de conferințe a Hotelului „Zimbru” din Câmpulung Moldovenesc, o întâlnire între reprezentanții asociațiilor crescătorilor de taurine din întreaga zonă, fermieri interesați și reprezentanți ai DADR, APIA și OJCA Suceava. La această întâlnire se va discuta și despre prețul dorit de fermieri pentru roadele muncii lor și modul în care se va proceda pentru dialogul cu procesatorii, dar și despre alte chestiuni de mare interes despre care crescătorii nu știu din păcate mare lucru, din cauza comunicării deficitare cu instituțiile statului. Între aceste teme se numără modul în care se acordă subvențiile pe 2008, cel în care fermierii pot accesa fondurile europene după aderare și modul în care oamenii Bucovinei pot să fie încurajați să se profileze pe producție agricolă ecologică. Tot vineri și tot la Câmpulung Moldovenesc, asociațiile reprezentate vor avea și o discuție destinată constituirii Federației Județene a Crescătorilor de Taurine Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: