20 de muncitori la negru pe drumul european Suceava-Vatra Dornei

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au efectuat în luna februarie controale la 424 de societăți comerciale, 230 pe linie de relații de muncă, iar 294 în domeniul securității și sănătății în muncă. Pentru nerespectarea reglementărilor legale privind relațiile patron-angajat, lucrătorii ITM au aplicat 60 de amenzi, în valoare totală de 184,8 mii lei.
 

Inspectorul-șef Mihai Airinei spune că au fost depistate 37 de societăți comerciale care aveau personal fără forme legale de angajare. Dintre acestea “se remarcă” Construct Invest Alba Iulia, cu punct de lucru în Suceava, care folosea 20 de muncitori “la negru” pentru lucrările de reabilitare a DE 576, firma fiind amendată cu suma de 30 de mii de lei. Cu 12 mii de lei a fost sancționată și Instcomp Suceava, care a pus la lucru 8 muncitori fără contracte de muncă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: