IPS Teofan este noul mitropolit al Moldovei și Bucovinei

Înaltpreasfințitul Teofan este noul mitropolit al Moldovei și Bucovinei, el fiind votat, ieri seară, de 32 de membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Contracandidatul său în turul doi de scrutin – Preasfințitul Casian – a primit 13 voturi.
 

Sfântul Sinod al BOR a desemnat, în ședința de ieri, încă doi candidați pentru scaunul de mitropolit al Moldovei și Bucovinei: mitropolitul Olteniei, Teofan, și Calinic Botoșăneanul, arhiepiscop vicar al Arhiespiscopiei Iașiului. Astfel, pentru scaunul vacant de arhiepiscop al Iașilor și mitropolit al Moldovei și Bucovinei au candidat Preasfințitul Ioan al Covasnei și Harghitei, Prea-sfințitul Casian al Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolit al Olteniei, și Prea-sfințitul Calinic Botoșeneanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. În urma primului tur de scrutin, IPS Teofan a primit 20 de voturi, PS Casian – 16, PS Ioan – șapte, iar PS Calinic două voturi. Pentru că în primul tur de scrutin niciunul din cei patru candidați nu a obținut jumătate plus unu din voturile membrilor Sfântului Sinod al BOR, a fost organizat al doilea tur, în care au candidat doar IPS Teofan și PS Casian. Scaunul de mitropolit al Moldovei și Bucovinei a rămas vacant după ce, în 12 septembrie 2007, IPS Daniel a fost validat în funcția de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales, tot ieri, pe Preasfințitul Visarion Rășinăreanu pentru scaunul vacant de episcop al Tulcei, acesta primind 39 de voturi din 45 posibile. PS Visarion Rășinăreanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a câștigat cu 39 de voturi în fața contracandidatul său, Preasfințitul Irineu Slătineanul, arhiereu vicar al Episcopiei Râmnicului, care a obținut șapte din cele 45 de voturi posibile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: