Un armurier ilegal riscă până la 10 ani de închisoare

Serviciul Arme, explozivi și substanțe toxice din cadrul IPJ Suceava a efectuat pe 3 martie a.c. o percheziție domiciliară la locuința lui Dimitrie C., de 77 ani, din comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani, pensionar (cu antecedente penale pe linie de arme și muniții), în baza ordonanței emise de Judecătoria Suceava, ocazie cu care, în atelierul situat în curtea locuinței, au fost găsite următoarele bunuri supuse autorizării și deținute ilegal: o armă de vânătoare mixtă, de calibrul 16/11, originală, în stare de funcționare, o armă de vânătoare cu țevi lise marca Ronge, de calibrul 12, originală, în stare de funcționare, 25 cap-se genofix, de calibrul 6,35 mm, 1 cartuș cu glonț de calibrul 5,6 mm, 50 grame de pulbere pentru cartușe de vânătoare, în stare activă.
 

Din primele cercetări efectuate de suceveni împreună cu lucrătorii serviciului similar din IPJ Botoșani, a rezultat că armele de vânătoare aparțin unor persoane din județul vecin, titulari de permis de armă, care le-au adus la locuința numitului Dimitrie C., pentru efectuarea unor mici repa-rații, deși acesta nu este autorizat ca armurier, în condițiile Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor. Cu privire la capsele genofix, cartușul cu glonț și pulberea, învinuitul a declarat că le deține din anii anteriori de la diferiți posesori de arme, a căror identitate nu o reține. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul să-vârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și nerespectare a regimului materiilor explozive, fapte prevăzute și pedepsite de art.279, 280, C. pen. Cerce-tările sunt continuate de că-tre lucrătorii acestui serviciu, cu învinuitul în stare de libertate. Potrivit legii, dacă va fi găsit vinovat de o instanță, suspectul riscă închisoarea de la 3 la 10 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: