Centralele de cogenerare vor produce, din vară, și energie electrică

Președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza, a declarat, marți, că centralele termice de cogenerare construite în mai multe localități sucevene prin proiectul de utilități vor produce din vara acestui an energie electrică, ceea ce va determina scăderea costurilor de livrare a agentului termic. Dl Mîrza a spus, într-o conferință de presă, că fiecare consiliu local care are în administrare centrale termice de cogenerare va putea să livreze energie electrică prin operatorul local.
 

El a precizat că, în ceea ce privește componenta termoficare din proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, s-au realizat aproape toate obiectivele prevăzute. Dl Mîrza a arătat că s-au finalizat rețelele de termoficare în orașele Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Siret și că mai sunt de finalizat cele din Vatra Dornei și Rădăuți. Totodată, au fost transformate în puncte termice centralele de cartier din orașele Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret, Rădăuți, iar în Gura Humorului au mai rămas de realizat două centrale de cartier. Președintele Consiliului Județean Suceava a mai declarat că s-au finalizat lucrările la centralele termice de cogenerare din aceste orașe și că din vară toate vor putea produce și energie electrică. „Toate vor produce și curent electric, cu un efect benefic asupra costului gigacaloriei”, a afirmat dl Mîrza. Acesta a mai adăugat că energia electrică produsă de aceste centrale va fi livrată în rețeaua națională prin operatorii locali și consideră că fiecare localitate va folosi energia electrică pentru nevoile locale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: