Pentru salvarea vieții și avutului sinistraților

Luptă acerbă cu natura a pompierilor militari

Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei împreună cu Consiliul Local pentru Situații de Urgență Coșna a intervenit, pe 2 martie, în jurul orei 11, cu o autoapecială, o barcă pneumatică și un utilaj, pentru îndepărtarea unui zăpor de gheață care a blocat curgerea apei râului Teșna, izolând gospodăria lui Gheorghe M., din localitatea Teșna, comuna Coșna.
 

La sosirea gărzii de intervenție, zăporul format a dus la inundarea drumului jude-țean DJ 172D în trei porțiuni, existând pericolul de inundare a locuinței. S-a trecut la îndepărtarea sloiului de gheață format cu accesoriile din do-tare și cu utilajele sosite la fața locului. Intervenția a fost încheiată la ora 13. Eveni-mentul nu s-a soldat cu pierderi de vieți omenești. În aceeași zi, în jurul orei 18, Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei împreună cu Consiliul Local pentru Situații de Urgență Dorna Arini a intervenit cu o autoapecială și patru motopompe, pentru evacuarea apei adunate în curtea Vioricăi T., unde exista pericolul de inundare a casei de locuit. La sosirea gărzii de intervenție, era inundată cur-tea pe o suprafață de cca. 300 mp, pe fondul topirii zăpezii și a scurgerii de pe versanți. După o luptă acerbă cu natura, pompierii au reușit să-i salveze femeii casa. Detașamentul de Pompieri Fălticeni a intervenit cu o autoapecială și o barcă pneuma-tică, pentru salvarea lui Petru C., de 19 ani, care a rămas izolat pe o fâșie de pământ, în albia râului Moldova, pe raza comunei Cornul Luncii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: