Ghețurile de pe Bistrița sunt dinamitate

Echipa de pirotehniști a ISU Suceava a început, luni, dinamitarea unor ghețuri de pe râul Bistrița, în zona municipiului Vatra Dornei, a declarat prefectul Orest Onofrei, care a precizat că acțiunea este anevoioasă, pentru că se folosesc cantități mici de explozibili, din cauză că în apropiere sunt blocuri de locuințe.
 

Dl Onofrei a anunțat că s-a decis dinamitarea ghețurilor din această zonă pentru a lărgi canalul de scurgere a râului și se pregătește albia pentru situația în care se vor disloca ghețurile formate în amonte, în zona comunei Cârlibaba. El a mai spus că în comuna Dor-na Arini, unde, în noaptea de sâmbătă spre duminică, râul Bistrița s-a revărsat și au fost inundate 5 locuințe și 20 de gospodării, situația s-a nor-malizat, iar cursul râului este liber, gheața fiind îndepărtată. În comuna Dorna Candre-nilor sunt formate două ză-poare, în dreptul localităților Floreni și la Podul Coșnei, care însă nu pun în pericol gospodării, iar apa curge prin fânețe. Dl Onofrei a menționat că echipa pirotehnică a ISU Suceava s-a deplasat în zonă pentru a analiza situația și e-ventual a dinamita aglo-merările de gheață, determi-nând astfel curgerea normală a apei prin albie, și a evita inundarea altor gospodării din localitățile Vatra Dornei și Coșna. Prefectul a adăugat că a fost anunțat și ISU Neamț pentru a monitoriza râul în aval de zonele unde se fac detonări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: