Aproximativ 80 de udeșteni au reclamat la Prefectură că nu mai au pe unde ajunge în pădure

Ei acuză ca abuzivă închiderea unui drum aflat pe proprietatea unui localnic > Primarul Mihai Moraru a găsit soluția: primăria va cumpăra o bucată de teren printre case și va face alt drum de servitute
Autoritățile locale ale co-munei Udești au la dispoziție două săptămâni să dea curs solicitărilor a circa 80 de localnici, care s-au trezit, după data de 10 ianuarie a.c., că nu mai pe unde ajunge în pădure. Ei au reclamat mai întâi primăriei că, odată cu împro-prietărirea unui udeștean cu 1,45 ha, acesta a închis abuziv drumul către mai multe par-cele de pădure deținute de ei și nu mai au pe unde intra după lemne.
 

Abuzul, în opinia lor, vine și de la faptul că udeșteanul cu pricina și-ar fi permis să închidă calea de acces a sătenilor, bazându-se pe faptul că ar fi în grațiile primarului Mihai Moraru și neam cu șeful de post. “Închi-derea drumul despre care nu știm dacă este forestier sau co-munal este abuzivă. Chiar dacă și-a cumpărat bucata de pădu-re de lângă casă, trebuia să lase drumul pentru oameni. Sunt vreo 80, care dețin diferite su-prafețe de pădure și care nu au cum ajunge la ele. Noul pro-prietar ne-a spus însă că putem merge după lemne cu elicop-terul, că acolo e terenul lui și e problema lui ce face cu el”, au declarat câțiva udeșteni, la redacția cotidianului Crai nou. O delegație din partea lor s-a prezentat miercuri și la Prefectura județului, unde au depus un memoriu în care au prezentat situația, iar joi, reprezentanții Prefecturii au ajuns la fața locului. “Din primele verificări, împroprie-tărirea s-a făcut pe bază legală, cu exact 1,45 ha, exact cu cât figura persoana în registrul agricol. Aceasta a motivat în-chiderea accesului spre pădu-re prin faptul că a vrut să-și protejeze proprietatea de tă-ieri ilegale și, până în acest punct, mi se pare firesc. Dar oamenii au pe unde intra la parcelele lor, pentru că mai sunt încă două drumuri de acces. Referitor la cel închis, urmează să consultăm eviden-țele cadastrale vechi și să vedem dacă acesta a figurat ca drum forestier măcar, pentru că pare mai degrabă un drum format printre case de oameni, în timp. În 10-15 zile vom cla-rifica și acest aspect” a decla-rat Gheorghe Cotin, reprezen-tantul Prefecturii Suceava. Primarul Mihai Moraru a fost destul de clar în ce pri-vește rezolvarea problemei. “Dreptatea e de partea pro-prietarului, degeaba spun oamenii că am eu ceva cu el. N-am nimic… Mai sunt căi de acces în pădure, dar acum s-a pus patimă în acest conflict și lumea nu mai vrea să țină cont de situația reală. În hărțile vechi, drumul acela nu figu-rează nici ca drum forestier, nici ca nimic altceva. L-au făcut oamenii printre case, că le era mai ușor să ajungă în pădure pe acolo. Dacă partea aceea a fost cumpărată, atunci ea este proprietate și cu asta basta. Dar voi rezolva pro-blema oamenilor, ca să nu mai avem discuții. În două săptămâni vom cumpăra o bucată de teren de la o femeie, să fie a Primăriei, și astfel să rămână definitiv ca drum de servitute”, a declarat primarul comunei Udești.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI