Azi, în onoarea patronului spiritual

Sărbătoare la Școala ,,Ion Creangă”

Școala cu Clasele I-VIII Nr. 9 „Ion Creangă” din Suceava, marchează astăzi, ca în fiecare an, ziua patronului spiritual “În fiecare an, Școala «Ion Creangă» din Suceava aduce un omagiu patronului său spiritual. Niciun alt nume nu ar fi fost mai potrivit pentru această școală, în care recu-noști, la tot pasul, zâmbetul copilăriei. Lumea lui Creangă se regăsește aici, în acest univers în care descoperi atmosfera copilăriei marelui povestitor.
 

Astăzi, ca-n fiecare an, Școala «Ion Creangă” din Suceava sărbătorește. Slujitorii școlii, alături de elevi, au organizat activități prin care-și exprimă mândria de a fi urmași ai marelui Creangă. Sub genericul „În amintirea Povestitorului”, pe holul școlii a fost expus un panou în care sunt prezentate desenele celor mici inspirate din poveștile lui Creangă . Un alt grup de elevi organizează o șezătoare unde vor confecționa mărțișoare. Sub îndrumarea doamnei prof. Oltea Prelucă s-a organizat o excursie la Pașcani, la o altă școală ce poartă numele povestitorului, pentru a participa la un concurs intitulat «Valorile copilăriei». Alte activități organizate de doamnele învățătoare și profesorii diriginți cu această ocazie sunt: expoziții de carte, spectacole, momente de lectură literară, toate sub genericul «Lumea poveștilor». Toate aceste activități se desfășoară sub semnul veseliei și al jocului, iar Ion Creangă probabil că privește, de undeva, de sus, fericit că lumea copilăriei sale continuă să existe”, ne-a informat directorul școlii, prof. Constantin Mărgineanu. Tot azi, în curtea școlii este programat un moment omagial la care vor participa profesori și elevi, pentru “a as-culta gânduri despre cel care rămâne în literatura noastră cel mai mare povestitor”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: