Răcelile o lasă mai moale odată cu primăvara

Cu toate astea, se recomandă vaccinarea antigripală până la sfârșitul lunii
Deși numărul cazurilor de infecții acute respiratorii și al pneumopatiilor a scăzut în perioada 18-24 februarie, față de săptămâna precedentă, medicii recomandă vaccinarea antigripală a persoanelor din grupele cu risc, până la sfârșitul lunii în curs, știut fiind că pe vremea mai caldă virușii circulă mai lesne.
 

Potrivit unui comunicat al Autorității de Sănătate Publică Suceava, în perioadă menționată au fost raportate 1667 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 752 cazuri de pneumopatii acute și 8 cazuri clinic compatibile cu gripa. Au fost izolate până în prezent 21 tulpini de virus gripal A/H1N1, asemănătoare cu Solomon Islands/03/06, 9 tulpini provenind de la pacienți copii din grupa de vârstă 5-14 ani, iar 12 tulpini de la pacienți adulți. Până în prezent au fost vaccinate antigripal, pe teritoriul județului, 75.931 persoane, corespunzând 95% din dozele de vaccin repartizate județului Suceava din cele 80.100. „Campania de vaccinare a decurs până în prezent în cele mai bune condiții și nu au fost înregistrate reacții adverse post-vaccinale indezirabile”, precizează comunicatul ASP.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: