Pentru a salva viața unui adolescent de 17 ani

Peste 50 de jandarmi au donat sânge

Jandarmii suceveni au decis să-i acorde o șansă la viață unui adolescent de 17 ani, care este grav bolnav. Peste 50 de reprezentanți ai Inspectoratului județean de jandarmi Suceava au venit, ieri, la Centrul de transfuzii pentru a dona sânge tânărului Cristian Macovei, băiatul unui coleg de breaslă, care suferă de scleroză multiplă. Adolescentul este în prezent internat la spitalul “Sf. Maria” din Iași și va fi în curând mutat la o clinică din Târgu Mureș.
 

Iulian Macovei, tatăl băiatului a fost informat, în urmă cu două zile, de medicii ieșeni, că pacientul are nevoie de o transfuzie. Pentru că nu putea fi donator unic, părintele a cerut ajutorul colegilor de serviciu. “Mi-am internat copilul la Iași. Medicii mi-au zis că are nevoie de sânge. Am cerut ajutorul colegilor de serviciu, care, fără să șovăie, au devenit donatori. Băiatul are grupa sangvină A2. Este elev la Colegiu Național “Nicu Gane”, dar, pentru că nu mai vede, am fost nevoit să-i îngheț anul școlar. După ce se va mai pune pe picioare, va trebui să-l internez într-o clinică din Târgu Mureș”, ne-a spus Iulian Macovei, tatăl băiatului bolnav. Jandarmii au refuzat să ia bonurile de masă ce li se cuvin potrivit legii, spunând că gestul făcut este caritabil.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: