În curând, planul de dezvoltare a Aeroportului Suceava

Consiliul Județean Suceava dorește ca în acest an să finalizeze procedurile pentru desemnarea finanțatorului proiectului de dezvoltare a Aeroportului Suceava, planul de dezvoltare urmând să fie prezentat la începutul lunii martie de firma germană K+P. Președintele CJ Suceava, dl Gavril Mîrza, a declarat, marți, că firma germană K+P, desemnată să realizeze planul de dezvoltare a aeroportului sucevean, a anunțat că acesta va fi prezentat la începutul lunii martie.
 

Ulterior urmează să fie realizat și studiul de fezabilitate pentru modernizarea aeroportului sucevean, în baza căruia să fie organizată licitația prin care se va stabili firma ce va participa la dezvoltarea acestui aeroport. El a menționat că reprezentantul firmei germane a discutat deja cu grupuri de firme și potențiali investitori în aeroportul sucevean. Reprezentanți ai administrației sucevene au stabilit, în luna iunie 2007, cu cei ai firmei ger-mane K+P, ce a realizat Terminalul doi al Aeroportului internațional din Munchen, cele trei etape ale proiectului de modernizare și reabi-litare a aeroportului din Suceava. Derularea acestui proiect presupune o desfășurare pe trei etape: elaborarea unui plan de marketing, care să precizeze nevoile reale de transport pasageri și marfă în următorii 25 de ani, realizarea unui master-plan din care să rezulte planurile teh-nice, de securitate și de conformitate cu reglementările internaționale din domeniul aviației civile și care să propună variante diferite de realizare, cu costurile aferente, urmând apoi execuția propriu-zisă, după ce, în prealabil, va fi operațională finanțarea din fonduri structurale sau din fonduri sindicalizate de la bănci și fonduri de investiții. La Aeroportul Suceava trebuie efectuate investiții de reabilitare și de prelungire a pistei de la 1.800 la 2.400 de metri, modernizarea sistemului de balizaj și a clădirii aerogării.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: