Finanțele sucevene ar putea fi reclamate la Guvern

Președintele Consiliului Județean, Gavril Mîrza, spune că plata drepturilor la Legea nr. 416 a fost planificată pentru trimestrele II, III și IV, iar în județ se înregistrează restanțe încă din decembrie 2007
Președintele Consiliului Județean, Gavril Mîrza, a solicitat ieri, în mod public, Direcției Generale a Finanțelor Publice, să diponibilizeze fondurile pentru achitarea drepturilor la Legea nr. 416 privind venitul minim garantat.
 

Șeful administrației sucevene spune că a primit semnale negative de la conducerile primăriilor din Voitinel, Vadu Moldovei, Valea Moldovei, Pătrăuți și Dolhasca, acestea reclamând că restanțele la plata ajutoarele sociale datează încă din luna decembrie. „Am primit semnale de nemulțumire de la mai multe localități, precum că restanțele nu pot fi acordate celor care au dreptul pentru că Finanțele a planificat acordarea sumelor (respective – n.n.) pentru trimestrele doi, trei și patru. De parcă acești oameni nu ar trebui să mănânce și în trimestru întâi”, a spus ieri, într-o conferință de presă, președintele Mîrza. Pentru rezolvarea acestei situații, șeful executivului județean a dat DGFP termen de o săptămână, în caz contrar urmând a se adresa Ministerului Economiei și Finanțelor și Guvernului. „Voi solicita luarea măsurilor necesare, întrucât nu este posibil ca o categorie de persoane să fie lăsată fără spijinul necesar”, a precizat dl Gavril Mîrza.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: