Știință și perseverență

Sorin Dranca, la cei 40 de ani ai săi, cât numără pe buletin, 30 îi are, ca… popa, de „nebun„ după racheto-modelism. Un nebun frumos al marelui oraș Suceava, ca și atâția ca el, pentru care această pasiune a devenit un modus vivendi. E bolnav de jucărioarele pe care le construiește cu o răbdare sisifică. Membru al CSTA Suceava, Sorin a participat, alături de echipa clubului din care face parte (Andrei Catană, Albert Fântânaru și Andrei Albu – juniori, Sorin Catană, Aurel Retevoi și Ionel Botușan – antrenor), zilele trecute, la Campionatele naționale de aeromodelism în sală (indoor) de la Bacău.
 

O premieră absolută pentru lotul bucovinean, trecută însă cu brio. Din 50 de echipaje, acesta s-a clasat, onorabil, pe locul 25. – Cum e, Sorine, cum împaci și capra, și varza? Nu e o pasiune prea costisitoare? Clubul, din câte cunosc, nu stă pe roze la capitolul „finanțe”. – Cine stă? Câteodată, da, e costisitoare, dar vreau să vă spun că avem, cum se spune, la Suceava, la CSTA, un colectiv admirabil. Oameni unul și unul, care, dincolo de greutățile financiare pe care le întâmpinăm cu toții în viața de zi cu zi, înțeleg să se dedice acestei pasiuni. – Te-am văzut, deunăzi, în Bazar. Căutai materiale pentru „airoplanu’” cu care ai participat la Bacău, nu aveai ochi pentru nimic altceva. – Trebuie să cauți peste tot. Totul e bun. E inginerie întreagă. Restul e știință și perseverență.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: