Considerând că sunt nevoiți să lucreze în condiții proaste

Președintele CJM deplânge situația medicilor

Președintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Cristian Irimie, a declarat ieri că există situații în care sunt încălcate drepturile medicilor, fiind și multe disfuncții în colaborarea acestora cu CAS sau cu conducerile spitalelor. Dr. Irimie s-a referit la primării, respectiv primari și consilieri locali, care nu-și respectă obligațiile ce le revin în calitatea lor de proprietari ai spațiilor în care sunt cabinetele medicilor, adică să asigure buna lor întreținere.
 

„Ne confruntăm cu unele cazuri în care sunt încălcate drepturile medicilor și suntem hotărâți, dacă nu se ajunge la înțelegeri pe cale amiabilă, să dăm în judecată pe cei care nu știu să respecte legea”, a spus domnia sa. Totodată, dr. Irimie a subliniat faptul că medicii sunt constrânși să-și facă meseria, dar nu li se asigură condiții: „S-au făcut abuzuri împotriva medicilor prin aceste limitări administrative și economice. N-avem de nici unele, dar obligăm medicul să trateze la nivelul competențelor maxime. Toată lumea dă vina pe corpul medical, fără să-și ia nimeni responsabilitatea că s-a acționat prin aceste constrângeri economice și administrative”. El a mai precizat că, în prezent, spitalele duc lipsă de medicamente, în special de antibiotice, din cauză că trebuie să se încadreze în limita bugetului mediu lunar la nivelul anului 2007, neavând posibilitatea să cumpere medicamente pentru o perioadă mai mare de timp. „Ajungem iarăși să dăm vina pe spitale, pe conducerile lor, și să nu spunem că se termină primul trimestru, bugetul național al României este aprobat din luna decembrie, iar onor MS și CNAS nu au binevoit să facă contractul-cadru și să semneze contractele cu spitalele și cu medicii, și atunci spitalele funcționează în limitele bugetului lunar alocat – 8,2% din bugetul pe anul trecut – și nu au nici o posibilitate, conform legii achizițiilor publice, să facă achiziții de medicamente și materiale sanitare în cantitățile normale pentru această perioadă, care, în general, este de foarte mare aglomerație în spitale”, a spus dr. Irimie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: